Det bedste bannerbillede

The best banner image

Hvilken effekt har billeder for bannere?

De fleste mennesker, som arbejder med marketing ved, at det er en god idé at benytte billeder, når der produceres content til online medier. Men hvor vigtigt er det egentlig? Vi lever i en tid, hvor den visuelle kultur rigtig har rullet ind over os. Alle kan producere visuel content med sin smartphone og gør det hver dag. Når du lægger det samen med det hidtil laveste koncentrationsevne, får du et publikum, som er meget svære at få opmærksomhed fra.

 

Nu, når alle selv producere visuelle medier, hvor vigtigt er det så egentlig at bruge de? Meget vigtigt! Nye stuider viser, at 67% af den gængse forbruger siger, at visuel content er ”meget vigtigt”, når de skal købe nye produkter eller interagere med online marketing.

Som du kan se i grafikken under, scorer god visuel content højere end anmelderser og ratings på eks. Trustpilot. Derfor kan det altså godt betale sig at investere i at skabe god visuel content, når man søger at tiltrække nye kunder.

Som du kan se i den næste infografik, vil forbrugeren have større tendens til at interagere med dit Facebook-banner, hvis det har et billede eller video. Det samme gør sig naturligvis gældende med display bannere. Som det ses til højre, er billeder af højeste kvalitet vigtigt for at opnå den bedste effekt for i forbindelse med display annoncering.

Hvis du vil vide mere om, hvilket billede du skal vælge til dit banner – så læs videre!

Hvilket billede skal jeg bruge til mit banner?

Dette er naturligvis et svært spørgsmål. Når det kommer til billeder, er der i princippet ikke noget rigtig eller forkert. Dermed ikke sagt, at der ikke er nogle gode guidelines, som vil føre dig mere effektivt frem til et godt resultat.

Vælg billede af højeste kvalitet

Hvis du sælger et produkt, som du er stolt af – vis det frem! Få taget nogle flotte billeder i høj kvalitet, som du kan vise for dine kommende kunder. Dette vil øge muligheden for, at de interagere med dit banner. Gør det let for forbrugerne at forstå, hvad du gerne vil eksponere dem for.

What is a good image?

Dette virker måske åbenlyst. Men vi ser stadig en masse banner med billeder, som er uklare eller er blevet cropped til en uheldig størrelse.

Har du ikke et fysisk produkt eller et professionelt billede?

Where do I find an image for my banner?

Nu ved vi, at det er meget vigtigt at benytte gode billeder for at øge konverteringen på dine display bannere. Ydremere er det vigtigt, at billede repræsenterer dit budskab på bedst muligt! Men hvor finder du højkvalitetsbilleder, hvis du ikke har dem liggende? Der er heldigvis masser af websites, som tilbyder flotte royalty free billeder af høj kvalitet. Du kan finde eksempler på disse websites her!

Disse websites tilbyder dig en uendelige strøm af flotte billeder, som nemt kan downloades og tilføjes i din banner-builder.

Find et billede som passer til budskabet i dit banner. Dette vil ugen tvivl øge din click-through-rate (CTR) – desto mere dit billede passer sammen med din tekst og din CTA desto bedre CTR.

Et godt eksempel på dette er Singapore Airlines – en glad forbruger af Zuuvi, benytter sig af billeder som passer perfekt til det budskab de vil sende i denne case. Billedet skaber blikfang og teksten harmonerer med, den stemning som Singapore Airlines gerne vil sætte.

Et billede siger meget men ikke alt.

Selvom et billede siger mere end 1000 ord, er det vigtigt at man ikke glemmer teksten på dit banner. Teksten skal være med til at fange publikummets opmærksomhed, hvorfor en velskrevet tekst også stor betydning for, at dine banner for succes. Teksten skal være med til at få publikummet ned i din marketingsfunnel. CTA-knappen har også stor betydning for CTR. Lyder alt dette forvirrende? Tag et kig på vores blog eller skriv til os! Vi står med glæde til rådighed, hvis du har spørgsmål.

Lad os komme i gang!

Forhåbentlig, er du nu klædt bedre på til at vælge dit billede til dit banner nu. Prøv eventuelt med forskellige billeder og tekst. Det er nemt at teste, når du bruger en banner builder – eksempelvis Zuuvi. Med en banner builder, kan du nemt skifte alle elementer ud og skifte dem real-time. Dette betyder, at du kan løbende teste dine resultater og minimere spildte annoncekroner.