Forøg din performance med interaktive bannere

Hvad er et interaktivt banner?

Denne guide giver dig et indblik i, hvad et interaktivt banner er, samt hvordan interaktive bannere kan hjælpe din virksomhed med at øge sin performance.

 

Hvad er et interaktivt banner?

Et interaktivt banner giver din forbrugere muligheden for at interagere med dit banner. Dette er muligt med HTML5 kodning og kræver derfor enten, at du er en haj til at kode i HTML5 eller, at du benytter en banner-builder. Med interaktive banner, kan din forbruger klikke sig rundt på et banner og udforske endnu mere af dit produkt eller brand. Her opsættes eventuelt nogle pile, hvor en forbruger kan klikke sig rundt på banneret. Det kan også være ved små klikbare elementer, som ikke guider til landingssiden. Derimod giver muligheden for interaktion, brugeren en fornemmelse af at være på dit website, selvom de befinder sig inde på et andet website.

Interaktive bannere er med andre ord; dét næste step indenfor produktion af bannere. Det har hidtil være for de få, men i takt med den digitale udvikling er det blevet muligt at arbejde front-end i eksempelvis bannere-buildere, hvorfor HTML5 nu er allemandseje.

 

De 3 bedste interaktive elementer

Hvilke interaktive elementer er så de bedste? Det kommer naturligvis an på, hvilket formål dit banner skal tjene.

Her vil vi give tre eksempler og forklare, hvorfor de er gode i netop denne situation.

 

De klassiske pile

Klassisk interaktivt banner

Dette eksempel præsenterer dine forbrugere for et meget intuitivt banner. Forbrugeren har mulighed for at klikke rundt imellem de forskellige produkter, som er på tilbud.

Dette er en god mulighed, hvis du ikke vil have for mange produkter mast ind på dit banner, hvilket kan være en rigtig god idé. Da bannere ofte ikke er ret store, vil det virke uoverskueligt, hvis der er for mange produkter fremvist.

Hvis dit banner skifter frame efter et par sekunder, giver interaktive pile muligheden for, at forbrugerne kan gå tilbage, hvis de overså et budskab eller tilbud. Dette kan gavne dig, da det kan lede forbrugeren hen til den rigtig landingsside.

Pile er oplagt til smalle bannere, som ofte ses i toppen eller siden af websites.

 

Click and explore

Click and explore banner

Click and explore er en måde hvorpå, du kan præsentere dit produkt yderligere – via interaktive bannere. Dette er en unik mulighed for at give forbrugeren dybere indsigt i dit produkt, som kan øge antallet af unikke brugere. I dette eksempel har Toyota brugt interaktive bannere til at give yderlige information om eksempelvis gearkasse, motor og sikkerhed. Dette tillader, at virksomheden ikke behøver presse for meget information ind på et banner, men det derimod kan være simpelt og let forståeligt for kunden.

Denne form for interaktive banner er effektivt til dig, som gerne vil give meget information, men ikke vil gå på kompromis med æstetikken.

Video & Galleri

Video banner

Vores tredje bud på nogle af de mest effektive interaktive bannere, er bannere med integreret video og/eller gallerier. Det ses ofte, at videoer og billeder performer rigtig godt i online markedsføring. Dog kan det være svært at integrere videoer og flere billeder i bannere, hvis man ikke laver det interaktivt. Det kan have stor værdi for forbrugeren at se nogle forskellige produkter/billeder eller en videopræsentation af dit brand. Ved at benytte videoer eller gallerier, har du muligheden for at skabe en interesse hos forbrugerne, som vil lede dem ind på din landingsside.

Fordele ved et interaktivt banner

Hvad er så de helt overordnede fordele? Vi har beskrevet tre af de mest effektive interaktive funktioner og hvordan interaktive bannere kan gavne din virksomhed.

Herunder lister vi, de unikke fordele interaktive banner giver:

  • Højere CTR
  • Unikke besøgende
  • Mulighed for at vise flere produkter
  • Mulighed for at integrere video og multiple billeder
  • Mulighed for at lave et simpelt banner men med dybdegående information
  • Mulighed for at forbrugeren kan klikke sig tilbage (eller frem) til et foregående budskab
  • Høj æstetik
  • Mulighed for at skille dig ud fra konkurrenterne.