6 guldkorn til dine templates til bannerproduktion

Selvom hvert bannerdesign er unikt, kan man som virksomhed sagtens klæde sig på til at få sin bannerproduktion til at være endnu mere effektivt. 

I stedet for, at skulle kæmpe med de samme opstartsvanskeligheder i de første faser af produktionen, er en engangsinvestering i skræddersyede templates, der bare kører af sig selv fremadrettet – et klokkeklart ‘must have’. Det er gaven, som bliver ved med at give. 

Fordi det endelige resultat af hver banner design selvfølgelig varierer, er det nødvendigt at tage højde for alle de mulige scenarier, templaten kan ende ud i og sørge for, at templaten kan rumme det meste. Ved at investere i en gennemtænkt template vil du i sidste ende spare værdifuld tid og penge. 

Vi har derfor samlet de mest essentielle aspekter af template udviklingen, som du bør have in mente, for at den fremtidige banner produktion går lidt mere gnidningsfrit.

1. Start med de rektangulære bannere

Bannere kommer i en række af forskellige former, heriblandt rektangler, skyskrabere og leaderboards. Når du udvikler sæt, vil du typisk have flere end bare én af disse former. Vi anbefaler, at du starter med produktionen af din template til de rektangulære bannere først. Starter du ud med at producere dine templates i de rektangulære former, vil det nemlig gøre det lettere for dig at oversætte dit koncept til andre former for bannere. Denne størrelse bannere er derfor en god måde at starte din template udvikling ud på, hvorefter du selv vurderer, hvor mange forskellige typer af banner din template skal kunne formateres til. 

Selvfølgelig er det ikke et ‘must’, at du udvikler templates til alle typer af bannere, men sørg –  som minimum – for at have templates til de mest populære bannertyper på markedet. Det vil kræve mere investering i template udviklingen til at starte med, men dette vil på længere sigt spare dog utrolig meget tid, fordi du ikke behøver at starte fra scratch igen, men bare kan hive en template frem i stedet.

 

2. Justér teksten, så den passer samtlige bannere

Enhver template udviklet af en designer med respekt for sig selv, kan indeholde forskellige variationer af tekst. Det er vigtigt, at du sikrer, at alle variationerne af templaten står lige skarpt, og det derfor en god idé at sørge for, at dine placeholders kan rumme en del tekst, samt at sørge for, at al tekst er placeret parallelt. 

Når du arbejder med H1 og H2, anbefales det, at du justerer templaten, så H1’ere i nedre venstre hjørne går parallelt med H2’ere øverste venstre hjørne. På den måde sikrer du, at templatens tekst vil være tilpasset til alle formater, banneret bliver udviklet i. 

Forvirrer det dig lidt hvad H1 og H2 egentlig betyder og er du højre-venstre-konfus, som ikke helt fangede det med hjørnerne? Tag et kig på eksemplet herunder, som vil gøre det meget nemmere at forstå.

 

Som det ses, er placeholderne altså placeret hjørne om hjørne. Dette efterlader plads til, at de hver især kan indeholde mindre eller mere tekst uafhængigt af hinanden, uden at placeringen af teksten ser asymmetrisk ud. 

3. Sørg for at din template kan rumme nok tekst

Antallet af tegn et banner indeholder, varierer meget og en template bør derfor kunne rumme det meste (inde for rimelighedens grænser). Hvis du vil udvikle en template, som er så fleksibel og all-around som mulig, bør du derfor designe den, så der er plads til rigeligt tekst. Man kan nemlig altid rette for lidt tekst til, ved f.eks. at forøge tekststørrelsen, men det er langt mere vanskeligt at rette for meget tekst til, hvis der ganske enkelt ikke findes mere plads på banneret. Din template bør derfor kunne rumme en del tekst, som designerne derefter kan justere efter behov. 

 

Med andre ord: hellere for meget end for lidt, når det kommer til tekst. Hvis du vil have en template, der kan anvendes i mange forskellige scenarier, bør den jo i bund og grund, bruges i mange forskellige sammenhænge og resultere i forskellige outputs. Dette er derfor også noget, man bør tage i betragtning, når man udvikler hvor meget tekst templaten kan rumme.

 

4. Anvend billeder i størrelsen 1000×600 pixels

De fleste bannere er mindre end 1000 pixels brede og 600 pixels høje. Hvis du allerede fra start vælger præcis dette format til dine templates, vil du derfor slippe for at sidde og klippe-klistre, for at få billederne til at passe ind i dine forskellige bannere. Billeder er en essentiel del af et banner, og derfor er det også vigtigt, at din template afspejler fleksibilitet til netop formateringen af dette. Hvis du på dine templates bruger billeder i andre størrelser pixel, kan det betyde, at kvaliteten enten går tabt, eller at størrelsen ikke passer ordentligt. Gør det derfor nemmere for din designer at føre idéen ud i praksis på et banner, ved at være konsekvent med valget af pixelstørrelse på template billederne. 

 

5. Undgå at placeholders overlapper hinanden

Først og fremmest skal det siges, at dette mere er et råd end en nødvendighed. Man ser på mange bannere, at placeholders overlapper hinanden, på en måde der fungerer fedt og uden, at tekst bliver skåret af. Vi anerkender helt sikkert, at dette er muligt, og at det ovenikøbet kan være et gennemtænkt design. Men når det kommer til udviklingen af templates, bliver man bare nødt til at huske på, at man udvikler en mere generel base for et banner, og det derfor er vigtigt, at den rammer det brede design frem for undtagelsen. 

 

Problemet med at udvikle en template hvor placeholders overlapper hinanden er, at teksten på nogle bannere kan være længere end på andre og det kan i disse tilfælde betyde, at templaten er ubrugelig. Det kan resultere i, at bannerets logo ligger oven i teksten, fordi templaten ikke har taget højde for en stor nok mængde tekst. Fordi det blot er en template og du ikke aner, hvor meget tekst der kommer til at stå, foreslår vi, at du gør plads til nok tekst og undgår, at placeholders overlapper hinanden. Hvis ikke teknikken spiller ordentligt, når det kommer til dine placeholders placering, er tiden investeret i at udvikle denne template spildt. 

 

Selvom der måske er nogle banner design, som ser federe ud hvis placeholders overlapper, betyder det jo ikke, at din templaten ikke også kan ende op sådan. Ved videre udvikling kan designere vælge at rykke rundt på elementer, men det er bare vigtigt, at du ikke gør det først. Husk på, at templaten er en begynder form, og der kan justeres efter behov efterfølgende. 

Som det ses i dette banner, er der forholdsvis god plads mellem de to placeholders, som betyder, at teksten på de fleste destinationer kan rummes. Selv hvis der bliver skrevet “Sensommer i Rio De Janiero”, vil placeholderen med tekst ikke overlappe med den anden markerede og templaten er derfor udviklet med øje for netop dette. 

 

6. Sørg for at linke dine ændringer

Hvis du opbygger en template, som består af flere sæt, men ikke sørger for, at blandt andet tekst justeringen er linket, kan det virkelig være noget, som gør, at man går ud af sit gode skind. Når du i løbet af udviklingen vil ændre enten en; placeholder, CTA, billede eller figur, er det nødvendigt, at du gør det på en måde, så ændring sker i alle de forskellige templates i sættet. Rent praktisk betyder det altså, at når du redigerer teksten i template 1, sker ændringerne også i de resterende templates i sættet. Det er tidskrævende, at skulle sidde og rette hver template til, hver gang du ønsker at tilføje en ændring, og vi anbefaler derfor, at du lige fra starten af linker ændringerne, så de er ens i alle dine templates. 

 

Målet ved at udvikle succesfulde og fleksible templates til din banner produktion er at minimere tiden brugt på det tekniske. Ved at have en skarp template liggende til et udvalg af forskellige produktioner, bliver skridtene mellem dét at få en god idé i teamet, til at videregive den til designeren og for til sidst at se det endelige resultat, gjort simpelt, fordi der ligger skarpe templates klar til, at ideen hurtig kan virkeliggøres. En investeringen i kvalitetsprægede templates vil i bund og grund sparer dig, dit team og din designer tid og ressourcer. 

Vil du prøve at bygge din egen template? Start din gratis prøveperiode her og byg din første template allerede i dag.

Andre artikler

9 farvekombinationer der skaber magi for dine bannere

Læs mere

Komplet begynder-guide til bannerannoncer

Hos Zuuvi har vi dedikeret al vores tid til banner universet og de omkringliggende atmosfærer. På vores hjemmeside kan du læse, om alt fra hvordan du designer bannere, til hvordan du bedst når din målgruppe med dem. På trods af dette, kan der dog stadig sidde nogle fortabte sjæle derude, som føler sig lidt lost […]

Læs mere

7 måder in-house marketing sparer tid, penge og gør virksomheder mere agile

  Inden en hvilken som helst virksomhed tager beslutningen om, hvorvidt deres marketing skal klares in-house eller af et eksternt bureau, kræves det, at man sætter sig ind i de reelle aspekter, der medfølger ved begge scenarier. Måske virker det oplagt og mest simpelt at ansætte nogen udefra til at klare skærene, men faktisk kan […]

Læs mere

Prøv gratis i 14 dage. Selvfølgelig uden forpligtelser.

Start nu