Eksempler på digitale annoncer der fungerer kanon

Digitale annoncer dominerer en stor del af online landskabet, og det fleste af os støder helt sikkert på op til flere bannere igennem vores daglige gang på nettet. Dog kan man diskutere hvor vellykket designet på de mange bannere egentlig er. Det kan være udfordrende at tænke kreativt og udvikle innovative bannere i et kontinuerligt flow, uanset om man er ny i banner universet eller ej. Så hvordan bærer man sig egentlig ad med at udvikle nye, kreative digitale bannere? Vi har samlet en række af knald gode eksempler på digitale annoncer, som du kan bruge til inspiration til din videre udvikling af bannere.

 

En gennemtænkt baggrund har høj værdi

Når man vælger hvilken slags baggrund, ens banner skal have, kan det måske virke lidt underordnet for helhedsindtrykket af banneret. Der bliver måske brugt mere energi på bannerets budskab og tekst frem for baggrunden. Dog kan baggrunden, hvis gennemtænkt og designet rigtigt, være det element som får det hele til at gå op i en højere enhed. Drop forudindtagelsen om, at baggrunde bare skal være sorte eller hvide og tænk i stedet i andre baner, der kan gavne din annonce. Når man designer sin digitale annonce, kan det især være en god ide at have styr på hvilke design trends, som er oppe i tiden. For eksempel er det rustikke eller vintage look meget populært i øjeblikket, og du kan derfor med fordel vælge den type af baggrund til dit banner, som set i nedenstående eksempel. At udvælge en baggrund som er et miljø, farve eller materiale, som harmonerer med den generelle stil dit produkt eller brand forsøger at sælge, vil med garanti tage kegler. Spiller dit produkt på faktummet, at det er en creme, som er skånsom mod huden? Hvorfor så ikke bruge silke eller finkornet sand som baggrund, som derved komplementerer værdien i præcis dit produkt? Baggrunden skal med andre ord fortælle en historie, eller bidrage til det som dit produkt allerede prøver at fortælle. Som vi ser i eksemplet nedenunder, laver banner designeren en forbindelse mellem et barber produkt og glatte brædder. Det fungerer på en fed måde, fordi det visuelt ser lækkert ud, men også fordi baggrunden med træbrædder understreger, hvad produktet gør – bare i overført betydning.

Simpelt kan også gøre det

Det lyder måske åbenlyst og lidt kedeligt, men faktisk kan simple bannere også noget. Der findes et hav af skrifttyper, GIFs og animationer man kan anvende, når man designer digitale bannere, men det er ikke altid, at det gavner at overbruge sine virkemidler. Nogle gange kan de enkelte design være effektive, især når det drejer sig om at sende en hurtig og ligetil besked. Hvis du holder dit banner simpelt, vil det mange gange, også opfattes som stilbevidst. Overvej derfor grundigt hvilket slags brand du ønsker at blive opfattet som gennem dine annoncer. Det er især i form af skrifttyper og indholdet af annoncen, at du virkelig kan udtrykke dig simpelt. Skrifttypen Comic Sans er efterhånden blevet så hadet og stemplet som uprofessionel, at man kan kalde det den ukronede mest upopulære skrifttype. Det er altså ikke fordi, at vi skal nedgøre Comic Sans, men det er bare for at understrege, at en skrifttype kan have en kæmpe indflydelse på dit design og du bør derfor gøre dig nøje overvejelser om, hvilken der passer præcis til din annonce. Samtidig, når du prøver kræfter med det simple design, er det vigtigt ikke at overfylde sine bannere. Der behøver ikke at være pangfarver eller animationer over det hele. I stedet bør du vælge en neutral baggrundsfarve, et godt billede af dit produkt samt en catchphrase eller beskrivelse, som kort og godt formidler netop det budskab, du vil have ud til brugerne. Hvis dit produkt er kvalitetspræget og din catchphrase er fængende, kan det i sig selv bære hele annoncen. Hvis du tror, at et simpelt banner design er det rette for dig, anbefaler vi dig at huske; If in doubt, leave it out. Kast et blik på det her eksempel fra Apple, som på sin vis er eksperter i det simple men stilbevidste banner.

Gør brug af kundeudtalelser

Mange tror, at kundeudtalelser og anmeldelser kun hører til på Trustpilot eller i bunden af ens egen hjemmeside, men faktisk er kundeoplevelser inkorporeret i online annoncer et kæmpe overset potentiale. For hvilken bedre måder findes der at tale direkte til dine potentielle nye kunder, end ved at give ordet til dine nuværende kunder? Ikke nok med, at det understreger, at dit produkt eller service lever op til forventningerne, vil det også have en større indvirkning på de potentielle kunder, som ser banneret. Når du designer dine digitale bannere og gerne vil tilføje kundehistorier, er det vigtigt, at du udvælger de rigtige udtalelser. Find de kundeudtalelser som har mest fylde og som reflekterer, den kundeoplevelse du helst vil levere. Inkludér de udtalelser der er mest exceptionelle og som fortæller præcis på hvilken måde dit produkt eller service, har hjulpet kunden. Her er et eksempel fra Clarisonic, hvor kundeudtalelserne er omdrejningspunktet for banneret.

Vær kreativ med billedsproget

Du ser det allerede i mange reklamer. Virksomheder siger, at de har “banket de små priser i bund” hvorefter de viser hammere, der bogstavelig talt banker tal ned. Det virker banalt og i mange tilfælde er det måske også præcis det, som der skal til. Men denne form for anvendelse af metaforer eller billedsprog behøver ikke kun at begrænses til reklamevideoer. Det kræver nemlig bare en lidt skarpere kreativitet at få det inkorporeret i bannere. Det behøver ikke at være det åbenlyse, du gør brug af, men kan også være i overført betydning, når du anvender billedsprog på dit banner. Jo mere tid du bruger på at finde lige præcis det element, som egner sig bedst til at fungere som metafor for dit produkts egenskab, jo bedre præsterer din annonce også. Se bare dette eksempel fra Absolut Vodka og deres “monumental” prisbesparelse bannere, der inkluderet et billede af netop et monument. Det er sjovt, det understreger pointen og det er en reference, som alle kan forstå.

 

Tal til din niche

Når man designer online bannere, er der mange, som forsøger at nå en al for stor målgruppe med annoncen. Ofte ender det ud i for generelle og upersonlige bannere, som i bund og grund ikke fanger manges interesse. Annoncerer du for et produkt eller service, som rammer et niche segment, kan du derfor med fordel målrette banner designet, så det henvendes til dem. Det kan for eksempel være via interne begreb, problemstillinger eller referencer. Prøver du at ramme hardcore Ringenes Herre fans? Hvorfor så ikke forsøge at inkludere elversprog på dit banner, så målgruppen ikke er i tvivl om, at det er ment til dem? Se nedenstående eksempel på hvordan Microsoft taler tech nørd på deres digitale banner.

Gør brug af visuelt fede illustrationer og animationer

Tegneseriefigurer henvender sig altså ikke længere kun til børn og barnlige sjæle. At bruge tegnede eller animerede figurer i sine digitale bannere, kan nemlig være kreativt og visuelt fedt. Hvis dit produkt eller service i forvejen er lidt friskt og moderne, vil det med garanti vælte kegler hos brugerne, hvis du anvender dig af fede illustrationer. Når man gør brug af illustrationer og animationer på denne måde, er der nemlig ingen begrænsninger, for hvilket univers de kan befinde sig i. Selvfølgelig skal man ikke lade sig kimse af mulighederne photoshop åbner op for, når det komme til at redigere mennesker ind i hvilket som helst miljø, men atmosfæren når det omhandler tegneseriefigurer, er ganske enkelt bare en anden. Husk dog, at du ikke behøver at hoppe med på det mest avancerede og gøre brug af animerede figurer, da tegnede illustrationer også har sin charme. Se for eksempel Redbulls bannere, som gør brug af netop illustrationer i den forstand.

Vær konsekvent i dit design

Når du designer dine digitale bannere, er det vigtigt, at der er en gennemgående rød tråd i dem alle. Du bør ikke variere skrifttyper og det er bedst at blive inden for den samme farvepalette. At du bestemme dig for et specifikt tema og holder dig til det, er essentielt for, at brugeren kan se, at du kontinuerligt har en personlighed som brand.

På den måde har brugeren nemmere ved at genkende dine annoncer og associere dem med hinanden. Det betyder altså i sidste ende, at brugeren kan genkende dine annoncer og dig som brand. Det skaber brand awareness og får hele din kampagne til at virke mere gennemtænkt. Tag et kig på dette eksempel fra Lexus, hvor man ikke er i tvivl om, at de to annoncer er fra samme brand. Bemærk eksempelvis de markante lange skygger de bruger hver gang de præsentere en bil på et banner. 

Vis hvad dit produkt kan bruges til

Hvis man annoncerer for et produkt eller service, der visuelt er fedt at se på, er det helt sikkert en god idé at inddrage det i annoncerne også. Som sagt, har metaforer og andre grafiske virkemidler helt klart et speciel plads i hjertet på designere, men nogen gange er der ikke behov for vilde storylines. At inddrage eksempler på hvad dit produkt kan bruges til, samt eksempler på resultater man kan opnå med det, fungerer fordi, det også viser brugeren, præcis hvad du sælger. Der findes mange fede bannere og reklamer derude, men de er måske så overdramatiserede, at brugeren faktisk er en smule i tvivl, om hvad der forsøges at sælges med det. Vend derfor fokus tilbage på at vise hvad dit produkt kan og hvordan det bedst anvendes. 

Understreg elementer, som du ved, at brugeren er vild med

Hvis du vil designe et banner, som når ud til mange, kan det være en god idé at inddrage aspekter af livet, eller elementer som er bredt elsket. Bacon er på en eller anden måde, bare blevet en kulturel kapital. Jo mere, jo bedre. At der i denne annonce bliver tilføjet ekstra meget bacon, er derfor berettiget. Men det er ikke kun bacon, der kan bruges. Hiv på aspekter af livet, som de fleste holder af. At sove længe. Solskin. Eller noget helt tredje, som du ved, at din målgruppe er vild med. Selvfølgelig generaliserer man en smule, når man gør sådan, men så længe dit produkt er i harmoni, med det element du anvender, har denne form for annoncer også sin plads. Tag et kig på det her eksempel, hvor baconen ikke får for lidt.

Efter denne introduktion til hvordan man udvikler digitale annoncer, der tager kegler hos brugeren, er du godt klædt på til at starte udviklingen af dit næste toppræsterende banner.

Andre artikler

High impact bannere - Høj CPM, men er det dét værd?

Læs mere

DCO-bannere: Derfor er det relevant for dig som annoncør

Læs mere

Sådan skiller man sig ud til Black Friday og Cyber Monday

Læs mere

Prøv gratis i 14 dage. Selvfølgelig uden forpligtelser.

Start nu