High impact bannere – Høj CPM, men er det dét værd?

High impact bannere er en af de mest indflydelsesrige typer af bannere på markedet. På trods af dette, kan den unikke bannertype dog være svær at navigere i. For med den større indflydelse følger også en højere CPM, som måske gør, at high impact bannere bliver fravalgt. Men hvornår er den høje CPM dét værd? High impact som bannertype øger ikke kun dit brands og produkts synlighed, men bidrager også til et vildt portefølje, hvis man som annoncør mestrer kunsten at producere high impact bannere. Bliv i dette blogindlæg klogere på, hvad high impact bannere indebærer, hvad den højere CPM skyldes og hvorfor annoncetypen er unik.

 

Hvad er et high impact banner?

Et high impact banner er en bannerannonce, som indtager en større del af en landingsside sammenlignet med de mere klassiske former for banner. High impact bannere har mulighed for at gøre større indtryk på brugeren, idet deres dominerende størrelse på en landingsside gør, at de ikke er til at overse.

De primære formater og størrelser high impact bannere kommer i, er;

  • interscroll,
  • takeover,
  • wallpaper skin og
  • topscroll

… som hver især har deres egne unikke muligheder for kreativ udfoldelse. Generelt er kreativitet det gennemgående nøgleord ved high impact banner. Fordi bannerannoncerne optager en så stor del af en landingsside, kræver det også et vis niveau af kreativitet at kunne udnytte disse pixels ordentligt og designe en annonce, der siger sparto. Formår man at designe et high impact banner til bravour, ligger der sindssygt meget potentiale i bannerannoncen. High impact bannere er nemlig med til at øge brand genkendelsen hos brugere, da annoncerne har en bedre indvirkning, større indflydelse og kan rumme større budskaber – ikke noget nyt under solen der. Ikke nok med, at dine annoncerede produkter og budskaber får rigtig god eksponering, men så er high impact bannere også med til at få brugerne til at huske dit brand fremadrettet. Der er derfor kæmpe værdi i high impact bannere både på kort og lang sigt. 

 

Dét kan high impact bannere

Som nævnt, kommer high impact bannere i flere formater, men de mest gængse er interscroll, takeover, wallpaper skin og topscroll. Hvis der dykkes lidt nærmere ned i, hvad de hver især kan, bliver bannertypens store indflydelsefaktor mere klar.

 

Interscroll

Ved et interscroll banner placeres annoncematerialet i en position, hvor det vises mellem siden under scrolling. Interscroll-formatet afsløres under sidens indhold, når brugeren scroller ned på siden. Bannerannoncerne er placeret nøje og forstyrrer ikke brugeroplevelsen på nogen måde og vil derfor skabe en behagelig annoncevisningsoplevelse for brugeren. 

Se flere eksempler på Interscroll-bannere her.

 

Takeover

Takeover bannere er annoncer som, ligesom navnet måske indikerer, overtager hele hjemmesiden, hvorpå de placeres. De skaber en fordybende annonceoplevelse, der kaprer siden i et par sekunder. Der bliver ved denne annoncetype kørt en fin linje mellem at have brugere, der synes, de er irriterende påtrængende, og dem der synes, at de er virkelig cool.

Se flere eksempler på Takeover-bannere her.

 

Wallpaper skin

Wallpaper skin bannere består af et billede eller video, der ombrydes uden for landingssidens indhold. Hoveddelen af annoncen ses typisk i header-området på siden, mens yderligere andre elementer kan tilføjes på venstre og højre side af webstedet.

 

Topscroll

Topscroll minder lidt om interscroll, bortset fra, at denne bannertype placeres i toppen af landingssiden. Det betyder, at banneret er det første som brugeren ser, hvorfor banneret har stor værdi og større chance for at blive bemærket. Topscrollbannere kommer med en scroll-effekt, som giver en blød overgang fra banneret til webstedet.

Se et eksempel på et Topscroll-banner her.

 

Mulighederne er altså mange med high impact bannere, men som det også tydeligt ses i eksemplerne, kræver det sin kreative designer, at få dem til at spille og udnytte den megen plads bedst muligt.

 

Du betaler mere, men får højere engagement

Investerer du i et high impact banner, køber du mere af landingssiden, hvor annoncen placeres, hvorfor prisen er højere end andre typer af bannere, der kun indtager en mindre del af hjemmesiden. Du betaler altså for, hvad du får – mere synlighed og dermed større mulighed for, at brugeren bemærker annoncen og gennemfører den handling du vil have dem til. Det betyder, at du skal gøre op med dig selv, om de ekstra kroner der lægges i indkøbet af high impact bannere, er dét værd for dig og dit brand. På sigt kan den investering du lægger i dine high impact bannere, hentes hjem med kæmpe profit, hvis bannerannoncen er designet, så den er kreativ og engagerende.

Den store rækkevide og dominerende tilstedeværelse på landingssiderne, gør high impact bannere til en potentiel guldgrube, hvis udnyttet rigtigt. Det er åbenlyst, at der følger stort potentiale med annoncevalget, men det er også nødvendigt at vurdere, hvilke af dine kampagner som egner sig til lige netop high impact formatet, og hvilke der kan nøjes med klassiske bannerannoncer. For med den megen opmærksomhed, følger også et press på at præstere. Overvejelser du bør gøre dig, før du vælger at lave din annonce i high impact-format, er blandt andet om dit brand eller produkt kan rumme og formidle store budskaber, og om din kampagne kan holde til at fylde en del. Der er høje forventninger til, hvad en high impact annonce skal kunne, og kan din kampagne ikke nødvendigvis bære den udelte opmærksomhed, vil din annonce ikke fungere, som den ideelt set burde. Desuden kræver det en investering i tid til den kreative process, da designet af et high impact banner virkelig skal tage kegler, for at udnytte både pengene og ressourcerne lagt i annoncen mest muligt. Der skal altså prioriteres tid til at udvikle bannerdesignet, men en kreativ platform er også et must. Fordi high impact bannere er dyrere i drift og har en større indflydelse, er det naturligvis essentielt, at banneret er gennemtænkt, velproduceret og at der ikke er en finger at sætte på det. Dette er med til at sikre, at du får noget, for de ekstra penge du bruger på lige netop denne bannertype. Kreativitet og en velfungerende platform til at udvikle banneret, er de første skridt på vejen. Vurderer du, at high impact bannere er vejen frem, åbnes der nemlig en dør til en verden af muligheder for at gøre et indtryk på brugere, som støder på din annonce.

 

Selvom der ikke er ét endegyldigt svar på, hvorvidt high impact bannere er de ekstra kroner værd, taler fordelene for sig selv. High impact bannere kan for mange virksomheder resultere i stor success, da både mulighederne for at give et mindeværdigt indtryk, såvel som mulighederne for at udfolde sig kreativ, ganske enkelt ikke kan sammenlignes med klassiske bannere.

Andre artikler

DCO-bannere: Derfor er det relevant for dig som annoncør

Læs mere

Sådan skiller man sig ud til Black Friday og Cyber Monday

Læs mere

Sådan producerer tre af vores kunder bannere med succes

Læs mere

Prøv gratis i 14 dage. Selvfølgelig uden forpligtelser.

Start nu