7 måder in-house marketing sparer tid, penge og gør virksomheder mere agile

 

Inden en hvilken som helst virksomhed tager beslutningen om, hvorvidt deres marketing skal klares in-house eller af et eksternt bureau, kræves det, at man sætter sig ind i de reelle aspekter, der medfølger ved begge scenarier. Måske virker det oplagt og mest simpelt at ansætte nogen udefra til at klare skærene, men faktisk kan in-house arbejdskraft, når det kommer til marketing, på den lange bane spare jeres virksomhed både tid og penge. I dette blogindlæg dykker vi ned i de 7 mest essentielle måder, in-house marketing gavner jeres virksomhed på.

Vi har samlet de mest essentielle wins du vil kunne opleve ved at have et internt marketingteam. De 7 wins vi gennemgår er:

  1. Du er sikret kontrollen over din data
  2. Du eksekverer selv i realtid uden at skulle have fat i tredjepart
  3. Konstant udvikling af niveauet på dit kreative materiale
  4. Alle kan bidrage
  5. Minimering af omkostninger
  6. Opbygning af egne processer og tilpasset jeres strategi
  7. Intern vidensdeling


1) Du er sikret kontrollen over din data

Når du har kontrollen over din virksomheds marketing, betyder det også, at du har muligheden for at skabe indsigter ud fra dit data. Det bedste ved at have kontrollen over netop din virksomheds data er, at du kan eksekvere på dine indsigter hurtigt, fordi kontrollen ligger hos ingen andre end dig selv. Dette resulterer i transparens blandt dit team, fordi I let kan visualisere data til møder eller på dashboard på kontoret. Ved at lære at undersøge disse data der internt forekommer i en virksomhed, kan medarbejdere lære at forstå mere om målgruppesegmenter og hvilken måde de bedst når dem på. Uden et klart billede af data er virksomheder ganske enkelt ikke i stand til at tage informerede kreative beslutninger. I stedet for at overlade data analysen til andre, kan man med fordel derfor klare det in-house og anvende viden derfra i virksomhedens marketing. På den måde, slipper I også for, at skulle måle og veje hvorvidt hvert stykke data, er for følsomt til, at det er forsvarligt at overgive til andre.

 

2) Du eksekverer selv i realtid uden at skulle have fat i tredjepart

Nogle opgaver kræver, at der er mulighed for at eksekvere hurtigt, og det kan derfor være en fordel at ligge dem internt, så du undgår unødig ventetid på tredjepart. Det kan f.eks. være ved A/B splittest, eller hvis du ønsker at ændre i kreative aspekter såsom layout. Når du ansætter nogen intern til at stå for dette, kan du ændre, præcis når du vil på det hele, og du får derfor det ønskede output uden ventetid. Markedet er i konstant forandring, især når det kommer til marketing. Nye trends og tendenser dukker op, og det er derfor vigtigt, at man kan reagere på det hele hurtigt. Brug af interne medarbejdere betyder, at et marketingteam kan være meget tæt på resten af virksomheden, hvilket naturligvis muliggør et andet niveau af smidighed. Dette gør sig både gældende ved interne projekter såvel som eksterne kampagner.Måske ændrer jeres virksomheds største konkurrents tilbud sig over natten, og så gælder det om at være klar, til at imødegå. Når man får lavet marketing gennem et bureau, kan det tage dage, eller måske uger før de får øjnene op, for de samme data I har. Og penge venter ikke, så det handler om at reagere og tilpasse sig så hurtigt som muligt. Alt dette bliver muliggjort ved valget af et in-house marketing team, da det fulde ansvar ligger på virksomhedens egne skuldre og ændringer derfor kan eksekveres når som helst, hvor som helst.

3) Konstant udvikling af niveauet på dit kreative materiale

Når det kommer til udviklingen af kreativt materiale, som afspejler jeres stil som virksomhed, er det oplagt at gøre brug af interne kræfter, da en generel forståelse for virksomhedens værdier og tilgangsmåde allerede vil være en integreret del af teamets fremgangsmåde. Et in-house marketing team ved jo præcis, hvordan virksomhedens visuelle stil skal formidles. Det kan tage længere tid for et eksternt bureau at fuldstændig fange den røde tråd som I som virksomhed ønsker, at der findes i jeres marketing elementer. Når man producerer marketing elementer såsom annoncer og bannere internt, åbner det også op for muligheden, at lettere få feedback fra andre i virksomheden, hvilket altid er en fordel, når det omhandler interne projekter. Og hvem ved – måske sidder din potentielle købers persona i en anden afdeling af virksomheden, hvilket man så med fordel kan trække på og udnytte, for at få den bedst mulige feedback på kreativt indhold. In-house marketingfolk vil også have en dyb forståelse af hvem jeres direkte konkurrenter er, hvilket vil resultere i et endnu stærkere game, når det kommer til hvilke marketingstrategier, I skal anvende. Desuden er det en mulighed, at hvis I hyrer et marketingbureau, at de før har haft lignende klienter, der er direkte konkurrenter til jer, hvilket kan føre til en interessekonflikt. Selvom det måske kan virke åbenlyst, at et bureau naturligvis vil have mere kreativt input, fordi de arbejder med netop dette hver eneste dag, er det vigtigt at huske på, at ikke alt input er relevant for jeres virksomhed. Et bureau har måske udviklet generelle planer for strategier som 9 ud af 10 gange er genialt, men hvad nu hvis, det ikke er passende for lige jeres vision for jeres virksomhed? Ved ansættelse af in-house marketing kræfter sikrer I, at det kreative indhold er skræddersyet jeres virksomhed og jeres behov. Med andre ord, ved at kassere bureauer, sikrer I, at I har fuld kontrol over den kreative process, fra start til slut og mulighed for at justere efter løbende feedback, som er guld værd.

 

4) Alle kan bidrage

At være forberedt på fremtiden, er en af de største prioriteter for ledere i dag. Ingen virksomhed ønsker at føle, at deres team ikke er i stand til at imødekomme kravene i det konstant skiftende miljø. At vælge in-house marketing bør derfor ikke kun betragtes som et økonomisk klogt valg, men også et valg der på både kort og lang sigt, styrker dit team. Det kan jo være, at der sidder nogen af jeres medarbejdere, som faktisk har et hidtil ukendt sæt færdigheder, de med fordel kan anvende i jeres marketingsstrategier. Og hvis færdighederne ikke allerede er eksisterende, er det måske noget, der kan udvikles. Uanset hvilket sæt af færdigheder lige præcis din virksomhed sidder med, kan alle med garanti bidrage med noget til marketings elementerne i virksomheden. Alle har medarbejderne i virksomheden dét til fælles, at de altid vil have virksomhedens interesser i baghovedet, hvilket er noget som kan være til stor gavn, når det kommer til udviklingen og eksekveringen af jeres marketing. Når en virksomhed vælger et in-house marketing team, kan det gavne medarbejderes kreativitet og gruppefølelse, fordi interne medarbejdere kan få lov at have indflydelse på proceduren. I samarbejde med det kan flere medarbejdere udvikle planer og ideer for jeres sociale medier, design og generelle online indhold. Medarbejderne kan i takt med, at arbejdsopgaverne bliver mere omfattende, vokse med opgaven og føle, at de udvikler deres færdigheder yderligere. I ved, hvem jeres kolleger er, og hvad der holder dem kørende. Da de arbejder på samme kontor som de resterende medarbejdere, kan man tilpasse fristerne, så de bliver kortere, end man ville give et bureau, samt at stramme budgettet. I kan altid prioritere, hvilke opgaver der kræver mere opmærksomhed, og hvilke der kan vente til senere. Hvilket altid kan justeres løbende, da der ikke skal ringes eller mailes nogen, for teamet sidder jo netop in-house. Interne teams kender også hinanden og fungerer måske bedre i selskab med kolleger, end de gør med fremmede. Sæt tid og mandskabstimer af til, at medarbejdere kan lære det generelle om marketing, da det på længere sigt vil gavne virksomheden frem for, at I ansætter et eksternt bureau.

 

5) Minimering af omkostninger

Tid er en vigtig faktor i dagens digitale marked. Ved at have produktionen af dine kreative bannere internt sparer virksomheden både tid og kroner, fordi I fjerner det fordyrende mellemled. Det er selvfølgelig selvsagt, at hjælp til marketing udefra ikke er gratis. Det kan til tider faktisk koste mere end hvad tilsvarende arbejdstimer havde kostet dit eget personale. Det er dog ikke kun penge, som er en vigtig faktor, da tid selvfølgelig også spiller en rolle for, hvordan din virksomhed som helhed er konkurrencedygtig såvel som at I lever op til jeres egne forventninger. Når en virksomhed selvstændigt står for marketing, kan kronerne lagt i det og mandskabstimerne justeres fra måned til måned, alt efter behov og budget. Hvis man ansætter et bureau, vil man som oftest være bundet af en kontrakt og betale et fast beløb hver måned. Ved at I overlader marketing til jeres medarbejder i virksomheden, kan I altså for eksempel omlægge deres arbejdstimer, så I i princippet ikke betaler ekstra for ydelserne, men blot omrokerer på deres arbejdsopgaver. Dog kan det også være nødvendigt at ansætte et fuldstidsteam til marketing, men stadig i det tilfælde, er der kroner at spare, ved at vælge in-house. Som nævnt før, tager det et bureau mere tid at blive indsat i jeres virksomheds værdier, samt at finde den helt rigtige skrivestil, end det vil tage en medarbejder, der allerede er ansat i virksomheden.

 

6) Opbygning af egne processer og tilpasset jeres strategi

Friheden der følger med at ansætte et in-house marketing team, er blandt andet, at det giver jer muligheden for at skræddersy, præcis hvordan I helst vil have at processer og strategier forløber. I kan gøre jer overvejelser om, hvor hyppigt kreative annoncer skal udkomme, hvordan godkendelsesprocessen skal foregå og tilpasse alle faserne til netop jeres behov. Der findes en unik process for hvert skridt i produktionsfasen, der individuelt passer til jeres team. Det handler om at finde ud af, hvilken strategi der passer bedst til jer som virksomhed, da det afspejles i de endelige produkter og resultater. Hver måned eller kvartal kan denne process eller strategi så tages op til revidering og I kan optimere processen, så den bliver kortere, og hjælper jer mod målet.
I Zuuvi er vi fan af de lidt kortere processer, hvor alle aktiviteter skal give mening for samtlige team medlemmer. Derfor er vores strategier og måden vores projekter forløber på, tilpasset dette så vi kan holde kreativitets- og produktivitetsniveauet højt gennem alle faserne i processen.

 

7) Intern vidensdeling

Ved at gå internt binder du produktionen og dem der laver medieindkøbet tæt sammen, det skaber naturligvis en god synergi, som typisk afspejler sig ii det færdige resultat. Du kan selvfølgelig sende en designmanual til dit eksterne produktionsbureau, men fanger de hjertet af din virksomheds grundfortælling? Et bureau kan være noget så dygtigt, men det betyder ikke, at de lynhurtigt fanger din virksomheds værdier, da det kan kræve en længere læringsprocess. Når du vælger at ansætte internt, åbner det desuden også op for guldminen. Vi kalder det vidensdeling. Ved at have produktionen af eksempelvis dine digitale bannere internt ligger vidensdeling nemlig lige til højrebenet. Den viden dit team sidder med, spænder vidt og kan bidrage positivt til produktionen. Hvis den interne vidensdeling skal være effektiv, er det vigtigt, at man som virksomhed gør sig nogle tanker om, hvordan man vil sørge for, at dette forløber på en produktiv måde. Du bør opfordre til transparente og åbne kommunikationsmidler, for at sikre at dine ansatte frit kan udtrykke sig og bidrage med så meget viden som muligt. Inddrag hele teamet og lad dem alle udtrykke deres synspunkter. Selvom vidensdeling processen ikke altid behøver at finde sted på et bestemt tidspunkt, f.eks. i form af ugentlige møder eller lignende, kan det måske være en idé at kickstarte den interne vidensdeling på denne måde. Gradvist vil dine medarbejdere føle sig mere trygge ved at dele viden og ideer på tværs af afdelinger, og du kan derefter med fordel gøre brug af en open door policy, hvilket indebærer, at døren for input samt vidensdeling altid står åben.

 

For dig, der står og skal vælge mellem in-house marketing eller et marketingbureau, er det vigtigst af alt at gøre sig nøje overvejelser om, hvad der er bedst for lige præcis jeres virksomhed.

Med disse 7 argumenter for in-house marketing i baghovedet, kan I begynde at tage de næste beslutninger der leder i den rigtige vej.

Andre artikler

9 farvekombinationer der skaber magi for dine bannere

Læs mere

6 guldkorn til dine templates til bannerproduktion

Selvom hvert bannerdesign er unikt, kan man som virksomhed sagtens klæde sig på til at få sin bannerproduktion til at være endnu mere effektivt.  I stedet for, at skulle kæmpe med de samme opstartsvanskeligheder i de første faser af produktionen, er en engangsinvestering i skræddersyede templates, der bare kører af sig selv fremadrettet – et […]

Læs mere

Komplet begynder-guide til bannerannoncer

Hos Zuuvi har vi dedikeret al vores tid til banner universet og de omkringliggende atmosfærer. På vores hjemmeside kan du læse, om alt fra hvordan du designer bannere, til hvordan du bedst når din målgruppe med dem. På trods af dette, kan der dog stadig sidde nogle fortabte sjæle derude, som føler sig lidt lost […]

Læs mere

Prøv gratis i 14 dage. Selvfølgelig uden forpligtelser.

Start nu