Komplet begynder-guide til bannerannoncer

Hos Zuuvi har vi dedikeret al vores tid til banner universet og de omkringliggende atmosfærer. På vores hjemmeside kan du læse, om alt fra hvordan du designer bannere, til hvordan du bedst når din målgruppe med dem. På trods af dette, kan der dog stadig sidde nogle fortabte sjæle derude, som føler sig lidt lost på, hvad bannerannoncer i bund og grund er, og hvad de kan bruges til. Vi har hørt jeres bønner, og har derfor valgt at dedikere dette blogindlæg til en begynder guide til bannerannoncer.

 

Hvad er en bannerannonce?

Selvom du måske ikke kan skrive et tre siders essay, om hvad bannerannoncer er, har du med garanti stødt på dem flere gange. Når du er på Facebook og du ude i siden ser en lille reklame, for den hjemmeside du besøgte 30 minutter forinden, er det netop et banner, som du er kommet i kontakt med. En bannerannonce er altså en reklame for et produkt eller service designet ind i et bannerformat.

Lad dig ikke narre af navnet, for til trods for, at vi måske associerer ordet “banner” med en aflang plakat, som den hurtigste løber, møder ved maratonets slutstreg, så kommer bannerannoncer i mange alverdens størrelser og typer. Med banner menes både offline bannere, såvel som online. Hos Zuuvi er vi dog specialiserede i digitale bannere, hvorfor også er omdrejningspunktet for denne guide. Uanset størrelse eller format har digitale bannerannoncer én fælles mission: nemlig at få brugere til at klikke på dem, så de kan blive ført ind på produktets side, hvilket potentielt kan ende ud i et salg. 

 

Hvordan virker bannerannoncer?

Måden digitale bannerannoncer virker på, er ikke så meget anderledes, end måden banneret nede i Fakta som fortæller, at kartofler er på tilbud, virker på. Bannerannoncer har nemlig til formål at vække din nysgerrighed for det reklamerede produkt eller service. Bannerannoncer er også beregnet til at generere trafik på det websted de reklamerer for. Det sker ved, at annoncen linker direkte til annoncørens hjemmeside og derfra håbes der så på, at brugeren vil seal the deal. Bannerannoncer kan desuden også have til formål at promovere en virksomhed eller et brand.

Et digital banner er ofte den første kontakt, en ny, potentiel kunde får med virksomheden eller brandet. Kvaliteten af design, originalitet og tekniske ydeevne kan derfor have en indflydelse på, hvilket første indtryk brugeren danner omkring brandet. Hver bannerannonce skal ses som en unik besked, der kan tage form som et statisk billede eller en animation. Udover de tidligere nævnte formål, fungerer bannerannoncer også præcis som almindelig printede annoncer. Digitale bannerannoncer informerer om nye produkter og tilbud, eller gør brugeren opmærksom på brandets eksistens.

Bannerannoncer har mange fordele, hvis man sammenligner med konventionel annoncering. En af dem er, at du forholdsvis simpelt kan måle bannerets effektivitet – altså hvor godt det performer. Ved bannerannoncering er indekset nemlig klikfrekvens. Man kigger på mængden af klik og visninger, når man skal vurdere, hvorvidt banner annoncen er succesfuld eller ej. Al denne data er nem at få adgang til, da en række af online værktøjer muliggør indsamlingen. 


Hvordan udvikles bannerannoncer?

Når du tager de første skridt i udviklingen af din bannerannonce, er det vigtigt, at du gør dig overvejelser om design, målgruppe og format. Det er altså ikke nok bare at have en god idé. Det hele skal gå op i en højere enhed, som sikrer, at din annonce performer godt, og resulterer i penge i lommen. Uanset hvilket formål din bannerannonce har, er nøglen til, at det performer godt selvfølgelig kreativitet. At fange brugerens opmærksomhed i dag kan være meget udfordrende, især i det digitale miljø, hvor det hele handler om at være kreativ. Du bør derfor gøre dit ypperste for at sikre, at din bannerannonce er unik, sjov eller innovativ. Den skal med andre ord skille sig ud fra mængden.

Det er op til dig at vurdere, om det du har brug for, er en animeret energisk annonce eller en stilren skrifttype på en pæn, stillestående baggrund. Bannerannoncer kan være statiske eller animerede, som betyder, at de enten består af stillestående billeder og tekst, eller er i bevægelse, som f.eks. videoer. Hvilken type der er mest passende til lige netop dit banner, er en smagssag og et spørgsmål om hvordan du vil formidle din besked til brugeren. Begge former for annoncering har fordele og ulemper, men generelt støder man oftere på animerede banner, når vi snakker digitalt. Alt efter hvilken platform du ønsker at placere din bannerannonce på, følger der også en passende størrelse.

Det siger jo sig selv, at bannere som er tiltænkt smartphone brugere, skal designes anderledes, end bannere tiltænkt computer brugere. På trods af, at mange designere vil tilbyde pakkeløsninger, som inkluder den valgte bannerannonce i flere forskellige formater, betyder det ikke, at det som spiller på et lille smalt banner, har samme effekt når det er på et stort, højt banner. Det er derfor en balancegang mellem at holde sig til en kontinuerlig stil, og om at tilpasse designet til det givne format. Måske sukker du opgivende, i takt med, at du læser, hvor mange faktorer som spiller ind, når man designer en bannerannonce. Heldigvis har vi her på vores hjemmeside mange værktøjer, du kan bruge som inspirationskilde når det kommer til bannerannoncer. Giv ikke op – banner design kan tage kegler, hvis det bliver gjort ordentligt. Du kan forsøge at lege lidt med at udvikle din egen bannerannonce på Zuuvis egen platform lige her.

 

Hvad kan jeg forvente mig af bannerannoncer?

Bannerannoncer er en effektiv måde at reklamere på, til trods for, at mange tror, at man kun kan hive nye kunder ind, hvis man reklamerer på TV i bedste sendetid. Virkeligheden er dog den, at internettet og den digitale sfære har et mindst lige så stort potentiale. Tænk over det – Bruger du mest tid på nettet eller på at se TV? Når du starter overvejelserne om at investere i digitale bannerannoncer, er det derfor et klogt træk.

Det siger vi ikke, bare fordi vi lever af at lave digitale bannerannoncer, men fordi det faktisk er sandt. Kig dig omkring, når du sidder på nettet, og du vil bemærke hvor mange bannerannoncer, der rent faktisk er til stede. Det vidner om en annonceringsmetode, der giver resultater. Hvis bannerannoncer er gennemtænkt i design og er super kreative, kan dét være din virksomheds dør til Eldorado. Måske er bannerannoncer lidt den nye dreng i klassen, men det betyder ikke, at vigtigheden og de potentielle muligheder skal negligeres. 

 

Bannerannoncer er kommet for at blive, så du kan lige så godt begynde at sætte dig ind i, hvordan de fungerer nu, så du ikke ender et skridt bagud. Hvis du leder efter mere inspiration til at forstå, hvad bannerannoncer er for en størrelse, anbefaler vi, at du tager et kig på vores ordbog, hvor vi kommer omkring de fleste aspekter af konceptet.

Andre artikler

9 farvekombinationer der skaber magi for dine bannere

Læs mere

6 guldkorn til dine templates til bannerproduktion

Selvom hvert bannerdesign er unikt, kan man som virksomhed sagtens klæde sig på til at få sin bannerproduktion til at være endnu mere effektivt.  I stedet for, at skulle kæmpe med de samme opstartsvanskeligheder i de første faser af produktionen, er en engangsinvestering i skræddersyede templates, der bare kører af sig selv fremadrettet – et […]

Læs mere

7 måder in-house marketing sparer tid, penge og gør virksomheder mere agile

  Inden en hvilken som helst virksomhed tager beslutningen om, hvorvidt deres marketing skal klares in-house eller af et eksternt bureau, kræves det, at man sætter sig ind i de reelle aspekter, der medfølger ved begge scenarier. Måske virker det oplagt og mest simpelt at ansætte nogen udefra til at klare skærene, men faktisk kan […]

Læs mere

Prøv gratis i 14 dage. Selvfølgelig uden forpligtelser.

Start nu