Sådan skiller man sig ud til Black Friday og Cyber Monday

Black Friday og Cyber Monday er lidt ligesom virksomhedernes nytårsaften. Hvert år er spækket med tårnhøje forventninger og forberedelsestiden er langvarig. Hvor nytårsaften handler om sjov og fest, handler Black Friday og Cyber Monday om tilbud og masser af salg. Blot fordi salget er på højtryk disse to dage og kunderne er villige til at købe, betyder det dog ikke, at man som virksomhed skal hvile på laurbæerne, når det kommer til marketing. Det ved I selvfølgelig godt.

For enhver virksomhed som kører med en Cyber Monday og Black Friday kampagne, er det nødvendigt at skille sig ud, for ikke at forsvinde i flødet af tilbud, skrigende bannere og blinkende hjemmesider. Men hvad går de engelskklingende mærkedage egentlig ud på, og hvordan sikrer du som virksomhed, at du sidder klar med en Black Friday markedsføring, der hiver handler hjem?

 

Hvad er Black Friday og Cyber Monday

Mærkedagene stammer fra USA og falder altid efter den nordamerikanske helligdag Thanksgiving. I 2020 falder Black Friday altså på 27. november og Cyber Monday på 30. november. Black Friday og Cyber Monday går ud på, at butikker og webshops kører med tilbud, hvor der som oftest er mange besparelser at hente. Det markerer også den dag, hvor julehandlen officielt starter, og mange finder derfor årets julegaver tidligt på Black Friday og Cyber Monday. Dagen er størst i USA, men har lige så langsomt sneget sig til det danske marked også, hvor dagen første gang blev afholdt i 2013. I USA er det den travleste shoppingdag og Black Friday i Danmark var sidste år den største handelsdag i historien. Cyber Monday refererer til mandagen efter Black Friday, hvor konceptet er det samme, bare rykket online. Cyber Monday er onlinebutikkers modsvar til Black Friday, men de to udelukker ikke altid hinanden, da også nogle onlinebutikker kører med Black Friday kampagner. Der sker med andre ord meget salg på disse to dage, hvorfor det er en uhørt vigtig dag for virksomheder, at virkelig skrue deres markedsføring op på.
Én ting man dog skal være opmærksom på, er at næsten samtlige priser på de korrekte online-placeringer stiger markant på tværs af kanalerne – netop derfor er det kreative du vælger at gå ud med til disse to mærkedage et vigtigt element. 

 

Din Black Friday-annonce behøver ikke at gå i sort

Det kan måske synes lige til højrebenet at køre på med et sort banner til jeres Black Friday kampagne, men før du falder i den fælde, så tænk over, om det faktisk er det bedste at gøre for dit brand. Udover, at en overvældende del af virksomheder allerede har tænkt på at gøre det samme, og du derfor ikke vil skille dig ud ved at følge samme spor, forvirrer det også brugeren i genkendelsen af dit brand. Hvis din virksomhed aldrig før har kørt med sorte bannere, er der heller ikke ingen grund til at begynde på det nu, bare fordi mærkedagen indeholder ordet sort. Du kan sagtens udtrykke Black Friday marketing på andre måder, end ved de mest åbenlyse farvekombinationer. Dermed ikke sagt, at dit banner på display og SoMe under ingen omstændigheder må indeholde sort, blot gør det med måde og stadig hav dit brands normale farvepalette i baghovedet. 

Abstract Black Friday banner in bright gradient color for special offers, sales and discounts. 60% off

Dette banner er perfekt eksempel på, hvordan man kan få Black Friday konceptet inkorporeret i sin kampagne, uden at det bliver plat og åbenlyst. Selvom den sorte farve ikke er dominerende, er brugeren stadig ikke i tvivl om, at der er tale om en  Black Friday kampagne.

 

Kvalitet over kvantitet

Det ligger måske lidt i Black Friday og Cyber Monday ånden, at det hele skal gå lidt stærkt, og at man helst skal få fat i så meget materialistisk som muligt, på den korteste tid. Dette kan måske også være realiteten for køberen, som befinder sig i de fysiske butikker på selve dagen, men det betyder ikke, at du som virksomhed skal gå på kompromis med din Black Friday marketing. Fordi Black Friday og Cyber Monday ikke strækker sig over lige så lang tid som f.eks. julesæsonen, kan man have en tendens til at tage mærkedagen lidt for givet og springe over hvor gærdet er lavest, når det kommer til udviklingen af kampagner dertil. Men blot fordi Black Friday og Cyber Monday er overfladiske, behøver din marketing ikke at være det. Én måde at udvikle meningsfulde og kvalitetsprægede Black Friday annoncer på, er f.eks. ved videobannere. Videobannere performer godt uanset mærkedag, og hvilken bedre måde at skille sig ud fra de sommetider overvældende og hysteriske Black Friday kampagner, end at producere et banner med en video i høj kvalitet? Du kan gennem videoen i dit banner promovere din virksomhed som brand, eller vise hvordan en specifik række af produkter bruges. Desuden kan videobannere som Black Friday kampagne, bruges til at vise præcis, hvorfor din virksomhed er at foretrække frem for alle de andre konkurrenter, brugeren helt sikkert vil møde på Black Friday og Cyber Monday. Gør brug af humor og leg lidt med kendetegnene ved mærkedagen ved at adressere faktummet, at Black Friday annoncer og kampagner kan være lidt overvældende. Det kan brugeren nemlig identificere sig med og da identifikation er en af de stærkeste faktorer, man kan gøre brug af, når man udvikler bannere, er du garanteret, at din Black Friday annonce vil skille sig ud.

 

Største handelsdag betyder et hav af data

Vi ved alle, at man bør tage beslutninger på et informeret grundlag og det samme gør sig faktisk gældende, når det kommer til den kreative udvikling af Black Friday marketing. Fordi mærkedagene er så store inden for salg, findes der et hav af analyser derude, du kan trække på, når du udvikler dine Cyber Monday og Black Friday kampagner. Hvilke platforme du bedst når din målgruppe på, hvilke bannertyper der er mest effektive hos dit kundesegment og hvilke budskaber, der leder til mersalg, er alle områder, du kan blive klogere på og bruge i din videre udvikling af Black Friday markedsføring. Vidste du f.eks., at mænd bruger næsten dobbelt så mange penge på dagene sammenlignet med kvinder? Og at det segment af befolkningen der bruger flest penge på Black Friday og Cyber Monday, er mellem 25 og 45 år? Bliv klogere på netop disse tal og inkorporerer det i dine Cyber Monday og Black Friday annoncer, så det er tydeligt, at du har klar fornemmelse af markedet og forstå at bruge det til din fordel. 

 

Indsatsen du ligger i din Cyber Monday og Black Friday kampagne, kan have kæmpe indflydelse på, om din virksomhed kigger tilbage på dagene som værende succesfulde eller lidt af en fiasko. Kunderne er på disse dage villige til at købe, så det handler for din virksomhed om at gøre forarbejdet ordentligt, så I ikke spilder potentialet, de to kæmpe handelsdage bringer med sig.

Andre artikler

High impact bannere - Høj CPM, men er det dét værd?

Læs mere

DCO-bannere: Derfor er det relevant for dig som annoncør

Læs mere

Sådan producerer tre af vores kunder bannere med succes

Læs mere

Prøv gratis i 14 dage. Selvfølgelig uden forpligtelser.

Start nu