HTML5 banner

HTML (5) bannere er bannerannoncer, der bruger HTML-elementer og som ofte tilbyder interaktive muligheder i bannerne i stedet for standard grafiske elementer. HTML-bannere bruges ofte da animationerne er bløde og stilistisk lækre og derfor opfattes som professionelle for din potentielle kunde. Derudover har du via HTML5-bannere mulighed for at fortælle mere i et banner end via et statisk. Interaktivitet i et banner resulterer ofte i højere viability og svarfrekvens end almindelige grafiske bannere og det kan muligvis tiltrække opmærksomhed fra besøgende, der normalt ikke klikker på grafiske bannere.

Et eksempel, kan være HTML video bannere, hvorpå en video starter, så snart brugeren kører musen henover annoncen. Fordelen ved HTML (5) bannerannoncer er desuden, at de kan bruges på tværs af platforme og enheder hvilket er en stor fordel i dagens mediebillede hvor vi ser flere og flere forskellige browsere og devices.

Hvad er HTML5?

HTML (5) er den kode eller det sprog, der bruges til at animere stykker af banneret eller hele banneret i sig selv og står for Hyper Text Markup Language. Dette omfatter også effekterne i banneret, såsom fading af et billede, eller ord der flyver over bannerannoncen, eller en splash der animerer og fortæller din potentielle kunde om et brand godt budskab. 

HTML5 Bannere – Statisk eller animeret?

HTML5-bannere kommer både i statiske og animerede versioner, men man ser en stigende popularitet i brugen af animerede HTML-bannere. Et simpelt banner med et billede og tekst der animere ind i banneret i løbet af de første 3 sekunder kan ganske fint formidle et budskab, hvis du f.eks. designer bannere til en blomsterhandler og dermed kan bruge billeder af blomster arrangementerne på banneret. Det er en klassisk måde at designe HTML-bannere på, som har stor success, men der findes også rig mulighed for at tage sine HTML-bannere til det næste niveau, ved at udvikle dem til animerede og interaktive bannere. 

Uanset om HTML-banneret er statisk eller animeret, findes der et utal af fordele ved at bruge HTML-bannere i marketing. Det største aspekt er som sagt, at uanset hvilken enhed eller browser du er på, vil banneret vise og animere det samme, fordi der ved HTML-bannere findes stor mulighed for tilpasning af formatet. Til trods for dette, betyder størrelse og format også noget for formidlingen af budskabet i HTML-banneret. Et banner med for meget tekst kan nemt se fedt ud på computeren, men måske være sløret eller ulæseligt på mobilen. Dette bør der derfor tages højde for, når man designer sit HTML-banner. Vælger du et animeret HTML-banner, åbner du samtidig op for en verden af kreativitet i og med, at du ikke længere behøver at presse alle oplysningerne ind i et enkelt billede der alt sammen skal vises på én gang. Med HTML5-bannere kan du oprette separate dias eller keyframes, der har forskellige dele oplysninger. HTML-bannere har også en større tendens til at blive husket, for lad os se det i øjnene; vi elsker skinnende og prangende ting der har et professionelt udtryk. Når du opretter og designer dit HTML-banner kan du i meget større grad have indflydelse på om brugeren husker annoncen, da du kan trække på elementer som førnævnte. Ikke dermed sagt, at alle HTML-bannere er overdrevne, brugere er blot mere tilbøjelig til at huske annoncer med pang i, sammenlignet med et almindeligt, stillestående billede. Fordi HTML-bannere kan komme i så mange forskellige størrelser og design, åbner dette også op for muligheden for at nå en større rækkevidde, når det kommer til målgrupper. Nogle brugere er større tilhængere af tekst, mens andre er fan af video. HTML-bannere rummer det hele og du har derfor muligheden for at formidle til et meget større publikum samt tilpasse dine bannere specifikt efter målgrupper.
Vi har vendt interaktivitet i et HTML5-banner, hvis du i forvejen har animerede HTML5-bannere så overvej om du vil tage næste niveau og skabe interaktivitet i dine bannere. Det kan eksempelvis være at du vil vise tre produkter i dit banner. Hvorfor ikke lave pile hvor seeren kan swipe mellem de tre produkter hvorefter de klikker sig ind til det eksakte produkt i din webshop. Du kan finde inspiration på interaktive og HTML5-bannere i vores inspirationsunivers lige her: https://zuuvi.com/banner-eksempler/

Andre artikler

DCO-bannere: Derfor er det relevant for dig som annoncør

Læs mere

Sådan skiller man sig ud til Black Friday og Cyber Monday

Læs mere

Sådan producerer tre af vores kunder bannere med succes

Læs mere

Prøv gratis i 14 dage. Selvfølgelig uden forpligtelser.

Start nu